torsdag 29 oktober 2009

Euroshopper Vita bönor i tomatsås

Euroshoppers Vita Bönor i Tomatsås tycker jag är helt okej. Att äta dom väldigt enkelt utan något annat till är kanske inte alls lika gott som med t.ex. Heinz men jämfört med dom billiga bönorna man kan köpa på Lidl är dom mycket bättre. Att ha dom i en Chili Con Carne tycker jag personligen är lika bra som dyrare och bättre bönor. Väldigt prisvärda och riktigt goda faktiskt. Ett mycket bra köp.

5 kommentarer:

Kim. sa...

hej, har du tänkt på allt som kapas på vägen för att göra så här billiga varor? all miljo, djurvård, all repspekt för mänskliga rättigheter och ett utnyttjande av billig arbetskraft i länder med dåliga förutsättningar och som saknar fackförbund. De här varorna är samhällets kräk, de skapas inte utfrån någon som helst ambition att skapa något BRA, nytänkande eller hållbart, utan endast en ambition att tjäna pengar och bli storföretag. jag menar en deodorant för 6 kronor! det ska ju bara inte vara möjligt!
lägg din tid på att försöka ta reda på VARIFRÅN dessa produter kommer istället!

Mattias S sa...

Hej Kim! Och ja, det har jag tänkt på. Har du tänkt på vilka ambitioner som ligger bakom i princip alla andra varor man kan köpa? Att anklaga just lågprisföretagen för att inte skapa något bra, nytänkande eller hållbart känns ganska naivt. Är det verkligen värre med Euroshopper än Dole för att ta ett aktuellt exempel.
Jag vet inte hur det ser ut med alla varor, jag antar att en del framställs på moraliskt förkastliga sätt, men jag vet också att vissa varor framställs på samma villkor som dyrare märken. Men håller lägre och billigare kvalitet.
Den lilla tid jag lägger på den här bloggen ger mig knappast någon information om var produkterna kommer ifrån. Jag tycker du hade kunnat lägga din tid på att ta reda på det istället för att spekulera om det här. Du är varmt välkommen som medskribent på den här bloggen där du kan skriva om varifrån varorna kommer.
Sen tycker jag inte att vår demokrati ska fungera på det sättet, jag vill se starka lagar och regler som förbjuder varor som inte uppfyller våra högt satta miljö-, arbetsvillkors- och djurhållnings-krav.

Anonym sa...

Kim, Euroshoppers vita bönor i tomatsås tillverkas i Italien. Har du någon källa på dina uttalanden om "utnyttjande av billig arbetskraft i länder med dåliga förutsättningar och som saknar fackförbund"?

Unknown sa...

Lyckades hitta bloggen genom en sökning på Internet efter erfarenhet av Euroshoppers falukorv. Intressant synpunkt Kim tar upp och samtidigt bra svarat av Mattias S. Själv tänker jag mest att det fuskas duktigt även med dyra märkesvaror. För mig är principen allt eller inget. Antingen ska det vara ekologiskt och rättvisemärkt m.m. eller så kan det vara det billigaste möjligt som uppfyller kraven. Frågan är ju mest var pengarna ska hamna.

Hoppas bloggen kommer igång igen, verkar vara ett tag sedan senaste inlägget.

Mattias S sa...

Ok, jag kanske ska börja få lite liv här igen då. :)
Men det är inte så många nya budgetvaror jag provat på länge.